Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, kurupasta

Bademli Kurupasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kurupasta



Malzemeler

375 g Un
30 g yas Maya
1/8 l ( 125 ml ) Süt
1 Yumurta
50 g Seker
8 g Vanilya sekeri
50 g Margarin ( oda sicakligi )
1 tutam tuz

Margarinden haric malzemelerin tümü karistirilir ve margarin ilave edildikten sonra yogurma islemi tamamlanir Hamurun üstüne bir örtü örterek 1 saat sicak ortamda dinlendirilir
Yagli tepsiye hamur yayilir



Üstü icin

200 g Dövülmüs Badem
100 g Seker
100 g Margarin

Badem ve seker karistirilir ve tepsideki hamurun üstüne serpilir Margarin son olarak azer azer dagitildiktan sonra fiirina sürülür

Pisirme derecesi ve süresi :200 - 250 derece // 20 - 30 dakika
Dinlendirme süresi :5 - 10 dakika



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.