Bademli Kurupasta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli KurupastaMalzemeler 375 g Un 30 g yas Maya 1/8 l ( 125 ml ) Süt 1 Yumurta 50 g Seker 8 g Vanilya sekeri 50 g Margarin ( oda sicakligi ) 1 tutam tuz Margarinden haric malzemelerin tümü karistirilir ve margarin ilave edildikten sonra yogurma islemi tamamlanir Hamurun üstüne bir örtü örterek 1 saat sicak ortamda dinlendirilir Yagli tepsiye hamur yayilir Üstü icin 200 g Dövülmüs Badem 100 g Seker 100 g Margarin Badem ve seker karistirilir ve tepsideki hamurun üstüne serpilir Margarin son olarak azer azer dagitildiktan sonra fiirina sürülür Pisirme derecesi ve süresi :200 - 250 derece // 20 - 30 dakika Dinlendirme süresi :5 - 10 dakika |
|