Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilolata, dikey, katlı, pasta, soslu

Çilolata Soslu Dikey Katlı pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilolata Soslu Dikey Katlı pasta





Malzemeler-Pandispanya:

4 yumurta-oda ısısında

1 su bardağı toz şeker

15 su bardağı un

2 çorba kaşığı kakao

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı portakal suyu

1 portakalın kabuk rendesi

1 paket hamur kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin


Malzemeler-Krema&Süsleme

2 paket toz krem şanti-1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılıp dolapta bekletilecek

2 çorba kaşığı kakao

Süslemek için arzu edilen herhangi malzemeler

Yapılışı:

Fırın 180 dereceye ısıtılır 4 yumurta ve toz şeker bir kapta iyice çırpılır (Karışımdaki şeker erimiş olmalı ve karışım köpük köpük olmalı) İçine yağ ve yoğurt eklenir, tekrar çırpılır Un ve kabartma tozu, kakao ve şekerli vanilin birlikte elenerek hamura eklenir Tekrar çırpılır En son portakal suyu ve kabuk rendeleri eklenip çırpılır Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dökülür, hamurun tepsinin her köşesine eşit dağılması sağlanır Isınmış fırında pişirilir




Pastayı yapabilmek için ya çembere ya da kelepçeli kalıba ihiyacımız var Bu pandispanyadan 20-22 cm'lik kalıp kullanarak pasta yapabilirsiniz Ben 20 cm'lik olanı kullandım, geriye biraz pandispanyam arttı Pastayı şekillendireceğimiz kalıbı seçtikten sonra yüksekliği bir mezura yardımı ile ölçülür Çıkan sonucun yarım cm eksiği eninde, pandispanyadan uzunlamasına parçalar kesilir Örneğin benim kalıbımın yüksekliği 6 cm'di, kestiğim parçaların eni ise 5,5 cmdi Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt konulup, kalıpla beraber taşınabilir düz bir karton, tabak vs üzerine konur Çıkan parçaların ilki kalıba döşenir Tek parça iç çevresini kaplamaya yetmiyorsa uygun büyüklükte bir başkası ile devamı getirilir






Bir spatula yardımı ile kekin iç çevresine bir kat krema döşenir Diğer kestiğimiz keklerden bir parça tekrar kremanın üzerine döşenir Tekrar krema ile sıvanır Bu işlem kalıbın içi bu şekilde dolana dek devam ettirilir Gerekirse kekleri biraz iterek yeni bir parçaya yer açmaya çalışabilirsiniz





Kalıp tamamen krema ve kek ile dolunca en üste kalan kremadan dökülür ve bir spatula yardımıyla düzgünce sıvanır Üzeri için bir çay süzgecine kakao doldurulur, kremanın yüzeyinde yer kalmayıncaya dek serpilir Bu şekilde hazırlanmış kek buzdolabında 2-3 saat bekletilir





Güzelce donup katları birbirine yapışmış kek kalıbından dikkatlice ayrılır Kalan krema ile kenarları güzelce sıvanır Ben kekimi süslemek için çikolata traşlayıp dağınık bir kaplama yaptım Siz de isterseniz aynını isterseniz hindistan cevizi rendesi, pasta süsü(küçük uzun çubuklar satılır bağdat marka-pasta süsü olarak), ya da yine kakao ile kaplayabilirsiniz Pastanızın üzerini de dilediğiniz gibi süsleyebirsiniz








ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.