Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
milföylü, minimalist, pasta

Milföylü Minimalist Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Minimalist Pasta



milföy pastası - milföy hamuru ile pasta yapımı - - milföyden çilekli pastaMALZEMELER


12 adet milföy

1 çay bardağı un

1 su bardağı şeker

3 su bardağı süt

2 paket vanilya

4 yemek kaşığı krema

3 su bardağı çilek (veya mevsime göre muz)

1 çay bardağı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI


Öncelikle, un ve şekeri birbireleriyle karıştırın Ocağa alıp, süt ve vanilyayı da ekleyerek, muhallebi kıvamına gelene dek, karıştırarak pişirin Daha sonra kremayı ekleyip, karışım soğuyana kadar robotta çırpın


Bu arada 12 adet milföyü önce dışarda buzlarını çözdürün, daha sonra geniş bir tepsiye yan yana dizin (bir kürdan yardımıyla milföylerin üzerine bir-iki delik açın ki, çok kabarmasınlar)


Önceden ısıttığınız fırında milföylerin üzeri kızarıncaya (yaklaşık 15 dk) kadar pişirin Üstleri kızaran milföyleri fırından çıkarın


Milföyler soğuduktan sonra bir tanesini servis tabağına alın Üzerine hazırladığınız kremadan sürüp, çilekleri (ya da muz dilimlerini) yerleştirin, ikinci milföyü çileklerin üzerine koyup, tekrar krema ve çilekleri sıralayıp, üçüncü milföyü yerleştirin Bütün milföylere aynı işlemi uygulayın Hepsinin üzerine elenmiş pudra şekeri serpiştirip, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Milföylü Minimalist Pasta

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Minimalist Pasta



Vişneli Milföy PastaMalzemeler:


6 adet milföy hamuru

2 su bardağı vişne tanesi (istediğiniz tüm meyveleri kullanabilirsiniz)

1 yumurta yumurta ( beyazı milföylerin üzerine)

1 peket şekerli vanilin

2 su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un (daha koyu kıvam için 1 yemek kaşığı nişasta ekleyebilirsiniz)

Tepsiyi yağlamak için margarin


Süslemek için:


Pudra şekeri

isteğe göre hazır çikolatalı sos


Yapılışı:


1- Milföyleri yumuşaması için dondurucudan çıkartın Komposta meyva kullanacaksanız süzülmesi için süzgeçe bırakın

2- Küçük bir sosluğa yada tencereye yumurta sarısı, süt, şeker, un ve vanilini koyarak ve iyice çırpın

3- Tamamen karışınca (un topakları kalmamalı) ocağa alın ve muhallebiden daha koyu bir kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin

4- Pişen kremayı ocaktan alın ve arasıra karıştırarak ılınmaya bırakın

5- Yumuşayan milföy hamurlarını ortadan iki parçaya bölün ve yağlanmış borcamın üzerine 1 cm aralıklarla yerleştirin

6- 200 derece önceden ısıtılmış fırında şişip üzeri kızarana kadar pişirin

7- Hamurların her katına hazırladığınız kremadan sürerek vişne tanelerinden koyun, 3 katın üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.