![]() |
Elmalı Milföy Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Milföy Pastamilföy pastası - milföy ile pasta yapımı - milföy pastası nasıl yapılır ![]() Malzemeler 450 gr Milföy Hamuru (6 yaprak) 1 Çorba Kaşığı Pudraşekeri 100 gr Bademezmesi 600 gr Kremşanti 1 kg Elma 1 Kırmızı Elma 4 Çorba Kaşığı Tozşeker 1 Su Bardağı Elma Suyu 1 Portakal 1 Tarçın Çubuğu 3-4 Çorba Kaşığı Nişasta 2 Paket Vanllya 200 gr Böğürtlen Reçeİi Nane Yaprakları Yemeğin Tarifi Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmaları - kırmızı elma hariç - soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız kremşantiye vanilyayı ilave edin ![]() ![]() Bademezmeli hamurların üzerine reçelli karışımdan sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Elmalı Milföy Pasta |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Milföy PastaMilföylü Pratik Pasta - Muzlu Milföy PastasıMalzemeler: 10 adet milföy hamuru 3 su bardağı süt 2 yumurta 9 yemek kaşığı tozşeker 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 paket vanilya elemek için pudra şekeri Yapılışı: Yumurtaları bir tencerede şekerle tel çırpıcıyla çırpın ![]() Un, nişastayı ilave edip pişirin ![]() ![]() Milföy hamurlarını biraz yumuşayana kadar oda sıcaklığında çözdürün ![]() Ortadan çapraz olarak kesip üçgenler elde edin ![]() Çatalla hamura kabarmaması için batırıp delikler yapın ![]() Hafif yağlı tepsiye dizip kızarana kadar pişirin ![]() Bir milföy parçasına soğumuş kremadan sürün ![]() ![]() En son bir milföy parçası daha koyup üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın ![]() Not: Dilerseniz katların arasına muz dilimleri koyabilirsiniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|