![]() |
Kestane Püreli Milföy Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestane Püreli Milföy PastasıKestane Püreli Milföy Pastası Tarifi - Kestane Püreli Milföy Pastasının Yapılışı - Kestane Püreli Milföy Pastası Nasıl Yapılır Malzemeler: 250 gr ![]() 1 kahve kaşığı limon suyu Açma payı un 1 kahve kaşığı tuz KESTANE PÜRESİ: 150 gr ![]() 1/2 çay bardağı süt 50 gr ![]() Yapılışı: Yaprak hamurunu hazırlayınız ![]() Son turdan sonra hamuru dikdörtgen şeklinde 1 cm ![]() ![]() Uzunluğuna göre açılan hamuru 3 parçaya kesip, her parçayı merdaneye sarıp, fırın tepsilerine ayrı ayrı koyunuz ![]() ![]() Hamurları fazla kabarmaması için çatalın ucuyla bolca deliniz ![]() ![]() Delinen hamurları 10 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırına koyup, 25-30 dakika açık pembe renkte pişiriniz ![]() ![]() Sonra fırından alıp, soğutunuz ![]() Soğuyan bir parçanın üzerine kestane pürasinin üçte birini sürünüz ![]() Diğer parçayı üzerine koyup, buna da kestane pürasi sürüp, üçüncü parçayı da üzerine koyunuz ![]() 3 katı üst üste koyduktan sonra pürenin yapışması için biraz bastırınız ![]() ![]() Kenar kısımlarına da kestane pürasi sürüp, pastayı servis tabağına alıp, bolca üzerine pudraşekeri serpiniz ![]() İstenilen büyüklükte kare veya dikdörtgenlere kesip, soğutunuz ![]() Servis tabağının kenarlarını temizleyip, servis yapınız ![]() KESTANE PÜRESİNİN YAPIMI: Kestanenin dış kabuklarını soyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|