![]() |
Dört Çeyrek Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dört Çeyrek KekiDört Çeyrek Keki Tarifi - Dört Çeyrek Keki Nasıl Yapılır - Dört Çeyrek Keki Malzemeleri 2 tatlı kaşığı tereyağı 250 gr (2 su bardağı) 2 tatlı kaşığı un 4 yumurta 250 gr (1 su bardağı şeker) 250 gr margarin (eritilmiş) 90 gr karışık meyve şekerlemesi 2 çorba kaşığı portakal suyu Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız ![]() 22,5 cm'lik bir kek kalıbını 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız ![]() ![]() Kalıba 2 tatlı kaşığı un serpip çevirerek unu her tarafına yaydıktan sonra, kalıbın arkasına vurarak fazla unu dökünüz ![]() Yumurtaları ve şekeri birlikte, ateşe dayanıklı orta boy bir cam kaseye koyup, sıcak su dolu bir tencereye oturtarak tencereyi orta ateşe yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() Geri kalan unu kaseye ekleyip madenî bir kaşıkla karışıma katınız ![]() Eritilmiş margarini azar azar her seferinde iyice karıştırarak ekledikten sonra, meyve şekerlemesi ve portakal suyunu katarak, karışımı kek kalıbına dökünüz ![]() Kalıbı ılık fırında 1,5 saate yakın, bir şiş kekin ortasına batırıldığında kuru ve temiz çıkana kadar pişiriniz ![]() Kalıbı fırından çıkarıp, iç kenarından çepeçevre bıçak gezdirip ters çeviriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|