Vanilyalı Pudingli Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Pudingli ÇörekMalzemeler : 3 su b un 1 çorba k kuru maya 1 çay b tozşeker 100 gr margarin 1 yumurta 1 çay b süt 4 yaprak milföy Üzeri için: 1 yumurta sarısı 3 çorba k süt 100 gr file badem 2 çorba k pudra şekeriPudingi için: 2 su b süt 1 p vanilya 3 çorba k un 1 çay b tozşekerHazırlanışı : Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın Üzerine kuru mayayı ilave edin Unun üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyin![]() Unun ortasına 100 gr yumuşamış margarin,1 yumurta,1 çay bardağı sütü ilave edin Elinizle yoğurarak bir hamur elde edin Hamuru merdane ile açın Hamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin Hamurun her bir tarafından katlayın![]() Hamuru kare haline getirin ![]() Daha sonra hamuru tekrar merdane ile açın Fırın tepsisi büyüklüğünde hamuru açın Hamuru uzun ince şeritler halinde kesin Şeritleri bir ucundan başlayarak rolu yapıp fırın tepsisine yatay olarak dizin ir kapta yumurta sarısı,pudra şekeri ve sütü karıştırın Bu karışımı hamurların üzerine sürrün Üzerine file badem serin Pudingi için tencereye sütü,vanilyayı,unu ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak pudingi pişirin Pudingi krema torbasına alıp fırın tepsisine dizğiniz hamurların üzerine sıkın Bu şeklide önceden ısıtılmış olan 175 dercelik fırında pişirin![]() Oktay Usta'nin tarifidir |
|
|
|