Minik Alman Pastaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Minik Alman Pastaları![]() Minik Alman Pastaları: 20 adet Malzemeler: 1kg un 125gr margarin (yumuşak) 1 su bardağı süt 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya) 1 tatlı kaşığı tuz yarım su bardağı ılık su Hazırlanması: Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin ![]() Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin![]() Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın![]() 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun![]() Üzerine elekle pudra şekeri eleyin ![]() not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Kakaolu krema: Malzemeler: 1lt süt 1/2lt su1 su bardağı un 500gr toz şeker 3 yemek kaşığı kakao 125gr margarin 2 yumurta Hazırlanması: Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun
|
|
|
|