Değişik Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Değişik BisküviDeğişik Bisküvi Tarifi - Değişik Bisküvi Yapılışı - Değişik Bisküvi Nasıl Yapılır - Değişik Bisküvi Malzemeleri 14 bisküvi Malzemesi 2 su bardağı un 1 5 su bardağı pudra şekeri1 tatlı kaşığı vanilya 1 paket kabartma tozu 100 gr file badem 2 yumurta ve 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı su Un, 1 su bardağı pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kapta harmanlayın File badem, su, 2 yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyip yoğurun Hamur elinize yapışırsa az miktarda un serpebilirsiniz Hamuru un serpilmiş zeminde yoğurarak top haline getirin![]() Fırın tepsisini yağlayın Hamuru tepsiye alıp parmak uçlarınızla şekillendirerek 2 5 cm kalınlığında bir somun halinde açın Üzerine biraz un serpin Keskin bir bıçakla 2 cm aralıklarla belirgin çizikler atın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin![]() Üzeri kızarınca fırından çıkarın Sıcakken, önceden bıçakla çizdiğiniz yerlerden keserek dilimleyin Dilimleri yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizip tekrar fırına verin 10-15 dakika pişirip soğuyunca servis tabağına alın Kalan pudra şekerini üzerlerine serperek servis yapın
|
|
|
|