Bademli Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli SarmaBademli Sarma Tarifi - Bademli Sarma Nasıl Yapılır - Bademli Sarma Malzemeleri 5 adet yumurta, 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker, 1 su bardağından 1 parmak eksik un, yarım su bardağı irmik ![]() Şurup için: 2 5 su bardağı toz şeker,3 su bardağı su , yarım limon suyu, vanilya ![]() İçi için: 150 gram frambuaz marmelatı, 1 su bardağı kavrulmuş file badem ![]() Süslemek için: Yarım su bardağı kavrulmuş bütün badem, 50 gram krem şanti, frambuaz, 2 adet taze incir ![]() Hamur için 5 adet yumurta ve 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şekeri kabarana dek karıştırın 1 su bardağından 1 parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin, iyice karıştırın![]() Tepsiye yağlı kağıt serin Hamuru 1 cm kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün 220 derece fırında 10 dakika pişirin Bu arada şurubu hazırlayın 3 su bardağı suyu ve şekeri kaynatın Koyulaşmasına-yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin![]() Pandispanyanın üzerine şurubu dökün Frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayın Rulo şeklinde sarın Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün Badem, krem şanti, frambuaz ve incirle süsleyip servis yapın![]() |
|
|
|