Portakallı ve Lorlu Kurabiye |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı ve Lorlu KurabiyePortakallı Lorlu Kurabiye Tarifi - Portakallı ve Lorlu Kurabiyenin Yapılışı - Portakallı ve Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır Malzemeler Hamuru için 250 gr tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un İçi için 4 portakalın kabuğu 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 250 gr tuzsuz lor peyniri Yapılışı: Kurabiyelerin içini hazırlamak için öncelikle 4 adet portakalın kabuğunu küçük küpler halinde doğruyoruz Kabukları bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su koyuyoruz ve kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip suyunu süzüyoruz Bu aşamayı 3 kere tekrarlıyoruz Yani portakal kabuklarımızı 3 kere kaynatıp suyunu süzüyoruz 4 seferde suyunu süzdüğümüz portakal kabuklarının üzerine 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ekleyip tekrar kaynatıyoruz Portakal kabukları bu suyu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz Suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğuduktan sonra lor peyniri ile karıştırıyoruz Bu sırada hamurumuzu hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp azar azar unu ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz Hamuru 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içlerine mümkün olduğunca hazırladığımız karışımdan koyuyoruz ve yuvarlayarak kapatıyoruz Kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip önceden 175 C?ye ısıttığımız fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Fırından çıkarınca üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz Alıntı |
|