![]() |
Portakallı ve Lorlu Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı ve Lorlu KurabiyePortakallı Lorlu Kurabiye Tarifi - Portakallı ve Lorlu Kurabiyenin Yapılışı - Portakallı ve Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır Malzemeler Hamuru için 250 gr tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un İçi için 4 portakalın kabuğu 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 250 gr tuzsuz lor peyniri Yapılışı: Kurabiyelerin içini hazırlamak için öncelikle 4 adet portakalın kabuğunu küçük küpler halinde doğruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada hamurumuzu hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp azar azar unu ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ![]() Hamuru 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içlerine mümkün olduğunca hazırladığımız karışımdan koyuyoruz ve yuvarlayarak kapatıyoruz ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|