Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
creme, kurabiye, oléli

Créme Oléli Kurabiye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Créme Oléli Kurabiye

crem oleli kurabiye tarifi - creme ole ile kurabiye nasıl yapılır

Malzemeler :

1 paket Dr Oetker Kakolu Créme olé (kakaolu-fındıklı kullandım)

aldığı kadar un

150 gr margarin

3/4 su bardağı tozşeker

1 paket bitter çikolata(40 gr kullandım)

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Üzerine;

1 kahve fincanı damla çikolata

1 kahve fincanı file fındık

Yapılışı :

Margarin eritilip soğutulur Yoğurma kabına eritilip soğutulmuş margarin, yumurtalar, toz şeker, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilya, alınıp karıştırılır Créme Olé de eklenip iyice karıştırılır Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur Son olarak bitter çikolata bıçakla kıyılarak hamura karıştırılır Hamurdan küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır Bir kasede file fındık ve damla çikolata karıştırılır Elde yuvarlanan kurabiyeler çikolata-fındık karışımına batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir (Şekil verirken hamur ele yapışırsa eller hafifçe yağlanabilir) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir Tepsiden çıkarılıp tel ızgara üzerine alınarak soğutulur

Not : Hamurun bir kısmına fındık ve damla çikolata ekleyip rulo yaptım ve bıçakla 2 cm uzunluğunda keserek şekil verdim

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com