Gülen Kelebekler |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gülen Kelebeklerkurabiye tarifi - Gülen Kelebekler kurabiye tarifi - Gülen Kelebekler kurabiye yapılışı - Gülen Kelebekler kurabiye malzemeleri Malzemeler: 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı öğütülmüş fındık 1/2 su bardağına yakın sıvıyağ 1 limon kabuğu rendesi 1,5 su bardağı un 1 çay bardağı nişasta 1/2 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı toz zencefil Üzeri için: 15-20 gram bitter çikolata Hazırlanması: Pudra şekeri ve yumurtaları karıştırın Fındık ve yağı ekleyin, karıştırın Kalan tüm malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Eğer un yeterli gelmezse biraz un biraz da nişasta ekleyerek hamuru uygun kıvama getirin ( Pastacı sadece nişasta ekleyin diyordu) Hamuru nişasta serptiğiniz tezgahta merdane ile 1-1,5 cm kalınlığında açın ( pişerken çok az kabarıyorlar) Dilediğiniz kalıp ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kurabiyelerin kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin (15 dakika) Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın Benmari usulü çikolatayı eritin Yağlı kağıttan yapacağınız bir torbanın ucunu küçük bir şekilde kesip iyice soğuyan kurabiyelerin üzerine gözler ve ağız şeklinde sıkın Çikolatalar kuruyunca servis yapabilirsiniz |
|