Atatürkçü Siteye Yasak |
|
|
#1 |
|
O_Z_A_N_6_1
|
Atatürkçü Siteye YasakMilli Eğitim Bakanlığı, Giresun'da yayın yapmakta olan ve Atatürkçü çizgisi ile dikkat çeken Yeni Giresun gazetesinin internet sitesine erişimini durdurdu Yeni Giresun gazetesinin sitesi, Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan kadrolaşma ve ihalelerle ilgili yazdığı yazılar nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nca "sakıncalı" görülerek sansüre uğradı İlk ve orta dereceli okullardan artık söz konusu siteye girilemiyor Siteye girmek isteyen öğretmen ve öğrenciler, "Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakınlığı'nın isteğiyle Türk Telekom A Ş tarafından engellenmiştir" yazısıyla karşılaşıyor Yazının altında Milli Eğitim Bakanlığı'nın logosu da bulunuyor Gazetenin köşe yazarlarından Giresun Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hilmi Taşkın da "Oyunları bozulan ve yanlış uygulamaları gazetemiz aracılığı ile ortaya çıkan bakanlık yetkilileri sansürle kendilerini aklayacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar" diye konuştu Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi (07 06 2007)
|
|
|
|