Kolay Kalp Pasta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Kalp Pastapasta - kalp - kalp pasta - kalp pasta nasıl yapılır Pandispanya Malzemeleri; *4 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak) *1 su bardağı toz şeker *1/2 çay bardağı su *1 çay bardağı süt *1 vanilya *1 kabartma tozu *1 çorba kaşığı nişasta *1 nescafe kupası un Krema malzemeleri; *2,5 su bardağı süt, *1 paket vanilyalı puding *200 gr krema İç malzemesi; *Yeterince muz( veya çilek, ahududu, böğürtlen, vişne vb) Dış kaplama malzemesi; *1 su bardağı süt *1 poşet krem şanti *Hindistan cevizi Hazırlanışı; 1Pandispanya için yumurtanın beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpın Sarılarını da şeker ilavesi ile çırpın Sırasıyla diğer malzemeleri de içine ekleyerek çırpın Çırptığınız malzemeyi yumurta beyazı ile karıştırın Karıştırma işlemini yaparken spatula kullanın ve yumurta aklarının sönmemesine dikkat edin 2Hazırladığınız pandispanyayı istediğiniz herhangi bir kalıba döktükten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirinPişen pandispanyayı soğumaya alın 3Krema için pudingi 2,5 su bardağı süt ile pişirin ve ılınması için bir kenara alın Ilındıktan sonra içine kremayı katıp, mikserle çırpKrem şantiyi de sütle çırpıp buzdolabına kaldırın 4Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin İsterseniz üçede bölebilirsiniz Ancak o kadar yumuşak olursa iki katı kafi görülebilir 5Kestiğiniz pandispanya katlarını sade sütle ıslattıktan sonra, kremadan bolca ara kata sürün ve üstüne muz dilimlerini aralıksız yerleştirin Muzların üstüne ise çok ince bir kat krem şanti sürüp, ikinci pandispanyayı da sütle nemlendirdikten sonra üstüne kapatın 6Artan krema ile pastanın üstünü tamamen kaplayın ve yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra, kremanın üstünü krem şanti ile kaplayın ve bolca hindistan cevizini pastanın üstüne yayın 7Üstünü dilediğiniz şekilde, krema veya şekerlemelerle süsleyebilirsiniz kalpli Pastanızı bir gece bu hali ile buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz Afiyet olsun |
|