Tart Çarşamba |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tart ÇarşambaTart Çarşamba Tarifi - Tart Çarşamba Nasıl Yapılır - Tart Çarşamba Malzemeleri Tart Çarşamba 2 su bardağı süt 1/4 su bardağı toz badem 1 yumurta 1/2 su bardağı irmik 2 damla acı badem yağı 1 çorba kaşığı şeker HAMUR İÇİN: 75 gram tereyağı 1 su bardağı un yarım su bardağı dolusu dondurulmuş böğürtlen 1 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı şeker Bir miktar şekerli krema Fırını 225 derece ısıtınız Süte tuzu ekleyip kaynatın Süt kaynayınca irmiği ekleyip iyice karıştırın Karışım soğuduktan sonra iyice yoğurun Karışımı tepsiye yada ısı geçiren bir tabağa yayın İsterseniz bir kısmını tartın üzerini örtmek için ayırın Üzerini meyvelerle kaplayın Acı badem yağını, toz bademi, şekeri ve yumurtayı ve kalan irmiği karıştırın meyvelerin üzerine yayın Hamurdan ince parçalar kesip tartın üstünü süsleyin 30 dakika pişirin Servisten önce üzerine şekerli krema dökün |
|