Pirinçli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli TartPirinçli tart tarifi - Pirinçli tart yapilisi - Pirinçli tart nasil yapilir Malzemeler 4 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı un 1 kahve fincanı tozşeker 1 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı soğuk su Tuz İç malzeme: 150 gr pirinç 3 su bardağı süt 2 yumurta 2 su bardağı şeker Tarçın, tuz YAPILIŞI Oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve margarini unla karıştırın Şeker, tuz, krema, soğuk su ve unu ilave edip yoğurun Hazırladığınız hamuru soğuk bir yerde yaklaşık 1 saat dinlendirin Pirinci kaynar su içinde 3 dakika haşlayıp süzün Sütü tencerede kaynatıp pirinci ekleyin ve pirinçler diri kalacak şekilde kısık ateşte pişirin Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın Yumurta sarıları, şeker, tarçın ve tuzu pirinçli karışıma ilave edin Yumurta aklarını koyulaşıncaya kadar çırptıktan sonra karışıma ekleyip çırpın Merdane ile hamuru açın ve tart kalıbına yerleştirin Pirinçli karışımı hamurun üzerine yayın 180 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika pişirin |
|
|
|