Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, diyarbakir

DİYARBAKIR ÇÖREĞİ

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DİYARBAKIR ÇÖREĞİ



MALZEMESİ:


*2 KG UN

*2 ADET SANA YAĞI

*1 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI

*1 LİTRE SÜT

*2 PAKET KURU HAMUR MAYASI

*1 TATLI KAŞIĞI TUZ

*1 ÇAY KAŞIĞI ÇÖREK OTU

*YARIM ÇAY KAŞIĞI KARANFİL

*1 YEMEK KAŞIĞI MAYANA

*YARIM ÇAY KAŞIĞI MAHLEP

ÜZERİ İÇİN:


*1 YUMURTA

*1 PAKET SUSAM

YAPILIŞI:


UNU ELEYEREK GENİŞ BİR KABA KOYUNORTASINI AÇIP TÜM MALZEMELERİ İÇİNE KATINSÜTÜ ILITARAK İLAVE EDİNHAMURU İYİCE YOĞURUP ÜZERİNİ KAPATARAK EKŞİMEYE BIRAKINKABARINCA KÜÇÜK PARÇALAR HALİNE GETİRİP ŞEKİLDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KESİP ŞEKİL VEREREK TEPSİYE DİZİNÜZERİNE YUMURTA VE SUSAM SÜRÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINA SÜRÜN


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.