Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pasta, sihirli, siyah

Siyah Sihirli Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Siyah Sihirli Pasta



pasta - pasta tarifi - pasta yaparken




Mazelemeler:

pandispanya için:

8 yumurta

1,5 su bardağı şeker


1/2 su bardağı nişasta


2 su bardağı sinangil kakaolu kek un


yine 2 çorba kaşığı kakao


1 çorba kaşığı dolusu nescafe klasik


yarım su bardağı kaynar su


1 tatlı kaşığı şeker


Kreması:


500 gr bitter çikolata


450 ml krema


Yapılışı:


Krema bir küçük tencereye dökülür içine küçük parçalara bölünmüş çikolata eklenir kısıt ateşte çok sık olmayacak şekilde karıştırılarak eritilir kenara alınır arada karıştırarak soğutulur iyice soğuyunca; mikserle çırpılır koyulaşınca pastalarda kullanılır

Pastanın Yapılışı:


Nescafe ve 1 tatlı kaşığı şekeri kaynar suya ekleyin karıştırın erisin iyice soğumaya bırakın Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır yumurta akına şekerin yarısı eklenir mikserle katılaşana kadar çırpılır ayrı bir kabda yumurta sarısı kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır Soğumuş olan nescafeyi yumurta sarısına ekleyin karıştırın yumurta akına ilave edin karıştırın diğer un, kakao, nişastayı karıştırın eleyin karışıma iki aşamalı ekleyin karıştırın


Altına yağlı kağıt serilmiş 22 cm iki ayrı kelepçeli kalıba paylaştırın önceden ısınmış 185 derecede pişirin 1gece dinlensin yada 5 saat pandispanyaları iki pata ayırın 4 pat elde ediyorsunuz kremayı hazırlayın her katı sekerli sütle veya su ile az ıslayın ve kremadan sürün eşit bir şekilde sonra diğer patlarıda aynı işlemi yapın en üste ve kenarlara kremadan sürün dolapta 2 saat dinlensin tekrar kalan kremadan sürün düzeltin süsleyin tekrar dolapta dinlendirin servis yapın

NOT: Pandispanyayı iki kelepçeli kalıpta pişirmek yerine pratik bır yöntemle şöyle yapabilirsiniz Bu şekilde yaparsanız içinin çiğ kalmasını veya kabarmama riskini önlemiş olursunuz


Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin, pandispanya karışımını dökün düzeltin piştikten sonra soğusun bir gün dinlensin kağıtla 19 cm yuvarlak kalıp kesin pandispanyanın üzerıne koyarak yuvarlak patlara ayırın ( 3 pat çıkıyor ) yarım ölçü yapacaksanız 1 tek kelepceli kalıpta pişirin…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.