![]() |
Üzümlü Paskalya Çöreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzümlü Paskalya Çöreğipaskalya çöreği tarifi - mahlepli çörek tarifi ![]() Üzümlü paskalya çöreği malzemeleri Yarım paket yaş maya 1 su bardağı ılık su (mayayı eritmek için) 1 çay bardağı ılık su 1 çay kaşığı tozşeker 500 gr (3 ![]() 3 yumurta 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı mahlep 1 su bardağı kuru üzüm Tuz # Üzümlü paskalya çöreği hazırlanışı # Üzümlü paskalya çöreği: Mayaya 1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabaran hamurun ortasını biraz açıp 2 yumurta ve margarini ekleyin ![]() ![]() ![]() Hamuru bir kez daha yoğurup un serpilmiş zemine alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük hamuru bir parmak kalınlığında dikdörgen şeklinde açın ![]() ![]() ![]() Son küçük parçayı açıp iki şerit kesin ve burgu yapıp en üste yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|