06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Pasta

Malzemeler;
*1 paket kakaolu Crem Ole,
*2 su bardağı süt,
*100 gr bitter kuvertür çikolata,
*100 gr krema,
*1 su bardağı vişne,
*1 su bardağı böğürtlen,
*1 su bardağı parça çikolata,
*Pandispanya katlarını ıslatmak için şerbet veya meyve suyu
*Üstünü süslemek için çikolatadan boncuk pasta süsü ve şeker hamuru
Hazırlanışı;
1 Pandispanyayı buradaki gibi hazırladıktan sonra 24 cm'lik yuvarlak kalıba dökerek önceden 180 derecede ıstılmış fırında pişirip, soğutuyoruz
2 Soğuyan pandispanyayı üç eşit kata bölüyoruz
3 Katların her birini şerbet yada dilediğimiz bir meyve suyu ile ıslatıyoruz
4 Çikolatayı benmari yöntemi ile erittikten sonra kremayı içine katarak iyice mikserde çırpıyoruz ve yarım saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz
5 Crem oleyi, soğuk 2 bardak sütle iyice çıptıktan sonra buzdolabındaki çikolatalı ganaj ile karıştırıp, tekrar çırpıyoruz
6 Islatmış olduğumuz pandispanya katlarına hazırladığımız bu kremadan sürüp, üstüne, vişne, böğürtlen ve parça çikolatalar serpip, üç katı bu şekilde tamamlıyoruz
7 Pastanın dış yüzeyini artan krema ile güzelce kapladıktan sonra çikolata boncuk süsleri her tarafını kaplayacak şekilde yapıştırıyoruz Çikolata boncuk süs bulamazsanız, çikolata rendesi ile de bu süslemeyi yapabilirsiniz
8 Sarı şeker hamurunundan elinizde yapacağınız yuvarlaklar ve çiçeklerle de pastayı istediğiniz gibi süslüyorsunuz Afiyet olsun
|
|
|