Kefirli Pankek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kefirli PankekKefirli Pankek Tarifi - Kefirli Pankekin Yapılışı - Kefirli Pankek Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 adet yumurta 1,5 su bardağı kefir 2 yemek kaşığı şeker küçük bir tutam tuz 7-8 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı sirke Yapılışı: 1- 1 adet yumurta, 1,5 su bardağı kefir, şeker ve tuzu çatal yardımıyla çırpın 2- 7 yemek kaşığı unu ekleyin ve 1 dakika daha çırpın 3- Küçük bir kâseye karbonatı alın, üzerine sirkeyi ilave edin Köpüren karışımı pankek hamuruna ekleyin ve çırpın 4- Teflon tavayı orta ateşte ısıtın 2-3 yemek kaşığı yağ ekledikten sonra kefirli pankeklerinizi bir kaşık yardımıyla kızgın tavaya dökün 5- Minik pankeklerinizi önlü arkalı kızartın Sıcak ya da ılık servis yapın |
Kefirli Pankek |
06-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kefirli Pankek1 adet Hazır Pandispanya 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı Granül Kahve tramisu tatlısı 2 çorba kaşığı Toz Şeker 2 çorba kaşığı kakao 4 su bardağı süt (sos için) 1 adet yumurta (sos için) 200 Gr labne peyniri (sos için) 3 Kahve Fincanı un (sos için) 3 Kahve Fincanı Toz şeker (sos için) Tarifin Hazırlanışı Önce kremamızı hazırlayalım Bunun için süt, un, yumurta ve toz şekeri bir tencereye alıp blendırdan geçirelim Ocağa koyup, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim, soğuması için bekletelim Bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştıralım İkiye ayırdığımız pandispanyaların iç yüzlerini bu suyla ıslatalım Bu arada soğuyan kremanın içine bir paket labne peynirini ekleyip, karıştırarak iyice yedirelim Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürüp, dağıtalım Diğer pandispanya katını üzerine kapatıp, kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayalım |
|