Böğürtlenli Bezeli Pasta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Bezeli PastaBöğürtlenli Bezeli Pasta Tarifi - Böğürtlenli Bezeli Pasta Yapılışı - Böğürtlenli Bezeli Pasta Nasıl Yapılır - Oktay Usta Böğürtlenli Bezeli Pasta Malzeme Listesi: 4 Yumurta Akı 1 Su B Toz Şeker Kreması İçin: 2 Su B Süt 1 Yumurta Sarısı 1 Çay B Toz Şeker 2 Çorba K Un 1 Tatlı K Nişasta 2 Çorba K Köpürtülmüş Şanti Üzeri İçin: Böğürtlen Hazırlanışı: Yumurtaların aklarını karıştırma kabına alıyoruz 1 su bardağı toz şekeri de ilave edip çırpma teliyle çırpıyoruz Yumurta aklarını ben mari usulü kaynayan su buharına koyarak şekerlerin erimesini sağlıyoruz Şekeri eridikten sonra buhardan alıyoruz Mikserle kar haline gelene kadar iyice çırpıyoruz En az 5 dakika çırpıyoruz ve şanti torbasına dolduruyoruz Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz Beze karışımımızı sarmal şeklinde sıkarak yuvarlak bir taban elde ediyoruz Büyük yuvarlağın kenarlarına küçük yuvarlak bezeler sıkıyoruz Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişiriyoruz Kabarıncaya kadar pişirdikten sonra 140 dereceye alıyoruz iyice kuruyana kadar pişiriyoruz Kreması için; tencereye sütü döküyoruz İçine yumurta sarısını, şekeri, unu ve nişastayı da koyuyoruz Ocağa alarak kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz Krema soğuyunca köpürttüğümüz krem şantiyi ilave ederek karıştırıyoruz Pişen bezeleri fırından alarak soğutuyoruz Büyük yuvarlak bezeyi servis tabağına alıyoruz Kremamızı şanti torbasına doldurarak bezenin üzerine sıkıyoruz Ortasını hafif tepe gibi yapıyoruz Küçük bezeleri de kremanın üzerine yapıştırıyoruz Aralarına böğürtlenleri diziyoruz ve servis ediyoruz |
|