![]() |
Multivitaminli Yaşpasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Multivitaminli YaşpastaMultivitaminli Yaşpasta Tarifi - Multivitaminli Yaşpasta Yapılışı - Multivitaminli Yaşpasta Malzemeleri Malzemeler Tabanı için 125 g tereyağ 125 g şeker 1 yumurta 250 g un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() 5 tane orta boy elmayı yıkayıp soyun, ince ince hamurun üstüne doğrayın ![]() 1 lt Multivitamin suyu (karışık meyve suyu, tropikal meyve suyu tercih edin, marakujanin kokusu bu pastaya çok yakışıyor çünkü) 3 paket vanilyalı puding tozu 6 yemek kaşığı şeker ( puding tozunuz şekerli ise şekeri daha az kullanın) Meyve suyu, puding tozları ve şeker bir tencereye alınır, karıştırılarak kaynatılır, sıcak sıcak elmaların üstüne dökülür ![]() Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pastamız yaklaşık bir saat pişirilir ![]() Pastamız soğuduktan sonra kalıptan çıkartmadan buzdolabına kaldırılır ![]() ![]() Ertesi gün; 2 kutu sıvı krema (Schlagsahne) 2 paket krema sertleştirici (sahnefest) 3 paket vanilya Bütün malzemeyi çırpma kabımıza alıyoruz koyulaşana kadar çırpıp pastamızın üstüne sürüyoruz 3-4 yemek kaşığı yaprak badem teflon tavada, yağsız kavrulur, soğutulur pastanın üstüne serpilir ![]() Pastamızı tekrar 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz ![]() ![]() Bu pasta aslında Almanya’da çok bilinen bir pastadır ama genelde herkes elma suyu ile yapar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|