Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anneler, günü, pastası

Anneler Günü Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anneler Günü Pastası

Anneler Günü Pastası tarifi - Anneler Günü Pastası nasil yapilir

Malzemeler:

* 4 yumurta (oda sıcaklığında)

* 1 su bardağı şeker

* 1 paket vanilya

* 1 çay bardağı sıvı yağ

* 1,5 su bardağı un

* 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır, içine vanilya ilave edilir Diğer yandan un, kabartma tozu 2 kez elenip karışıma yavaş yavaş ilave edilir

Katı yağ ile yağlanmış 20 santimlik kek kalıbına dökülür

Önceden ısıtılmış 180C’lik fırında 30-40 dakika pişirilir

Piştikten sonra kalıptan çıkarılıp soğutulur

Öneri: Eğer pandispanyayı 1 gün önceden hazırlarsanız pastanız daha lezzetli olacaktır

Saklama önerisi: Kalıptan çıkardığınız pandispanyanız ılındıktan sonra streç film ile hava almasını önleyecek şekilde sarıp serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz

Krema

Malzemeler:

* 500 gr süt

* 2 çay bardağı toz şeker

* 1 çay bardağı un

* 2 tatlı kaşığı buğday nişastası

* 1 yumurta sarısı

* 1 paket vanilya

Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyup, mikser ile çırpalım Daha sonra ocağa koyup devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim Kıvamı gelince ve kaynayınca ocaktan alalım ve ara sıra karıştırarak soğutalım

Öneri: Eğer kremanızın parlak olmasını isterseniz içine 1 çorba kaşığı katı yağ kayıp ılınırken yağıda yedirebilirsiniz

Keki ıslatmak için:

* 2 su bardağı su

* 2 çorba kaşığı nescafe

Üzerini kaplamak için

* 1 su bardağı süt

* 1 paket krem şanti

PASTANIN YAPILIŞI:

Hazırlamış olduğumuz pandispanyayı enine 3’e bölelim

Öneri: benim pandispanyalarımın üzeri piştikten sonra dümdüz olmuyor, bunu beceremiyorum J Bu nedenle de pandispanyanın altını pastanın üzeri olacak şekilde yerleştiriyorum

Pandispanyaların aralarını nescafe ile ıslatıp arasına kremanın yarısını döküyorum Bu işlemi yaparken de kelepçeli kek kalıbının kelepçesini pandispanyanın etrafına yerleştiriyorum Bu, kekimiz kreması ile dinlenirken düzgün bir şekil almasını sağlayacaktır

Kekin 2 parçasını kremanın üzerine döküp, kalan kremayı da döküp son kek parçasını en üstte koyalım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim

Yaklaşık 1 saat sonra pastamızı dolaptan çıkaralım

Pastanın etrafından kelepçeyi dikkatlice çıkarıp hazırlamış olduğumuz krem şanti ile pastanın etrafını düzgünce kaplayalım

Daha önceden hazırlamış olduğum şeker hamurundan kalpleri ve çiçekleri dilediğimce pastanın üzerine yerleştirdim

Süsleme önerisi: isterseniz yağlı kağıttan küçük sıkma torbaları yapıp krem şantiyi gıda boyası ile renklendirip pastanın üzerine şekiller yapabilirsiniz Ben küçük noktalar yapmayı tercih ettim

Afiyet olsun

ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com