![]() |
Cevizli Ay Kurabiyesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Ay Kurabiyesi![]() ![]() Malzemeler: 1 pkt ![]() 3 y ![]() ![]() 1 tane yumurta 1 s ![]() ![]() 1 pkt kabartma tozu 1 1/2 s ![]() ![]() 1 + 2 y ![]() ![]() 1 t ![]() Alabildigi kadar un (yaklasik 20 y ![]() ![]() Yapilisi: Derin bir kapta yogurt ve kabartma tozunu karistirin, sekeri ve iyice cirpilmis yumurtayi ekleyip karistirmaya devam edin ![]() Kupler halinde dogradiginiz oda sicakligindaki margarini karisima teker teker ekleyerek iyice yogurun ![]() ![]() ![]() Cevizleri kucuk kucuk parcalayin, tarcin ve bir yemek kasigi pudra sekeri ile karistirarak guzelce harmanlayin ![]() Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin ve elinizle cay tabagi buyuklugunde acin ![]() ![]() Hamurun ortasina bir tatli kasigi kadar cevizli karisimdan koyun ![]() ![]() Kurabiyeleri tepsiye araliklarla dizin (tepsiyi yaglamaniza gerek yok) ![]() 170-180 derece firinda renkleri hafif degisinceye kadar pisirin ![]() ![]() Kurabiyeler ilindiktan sonra derin bir kaseye iki yemek kasigi pudra sekerini alin ![]() ![]() Dikkat etmeniz gereken bir kac nokta ise soyle; pudra sekeri ile kaplarken kurabiyelerin cok sicak olmamasina ozen gosterin aksi halde pudra sekeri eriyip yapis yapis oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|