![]() |
Narlı Cheese Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Narlı Cheese KekNarlı Cheese Kek Tarifi - Narlı Cheese Kek Nasıl Hazırlanır - Narlı Cheese Kekin Yapılışı Malzemeler: 20 adet eti burçak bisküvi 125 gr margarin 1 çay kaşığı toz tarçın İç Malzemeleri: 1 paket toz krem şanti (75×2 poşet) 1,5 su bardağı soğuk süt yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket labne peyniri (200 gr) 1 paket toz limon jölesi (200 gr) (evde olmadığı için tart jölesi kullandım) 1 su bardağı sıcak su 1 su bardağı ayıklanmış taze nar Sosu için: 1 su bardağı nar suyu 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı: 1) Bisküviler, oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ve tarçın mutfak robotuna koyulur ![]() ![]() 2) 25-30 cm çapında kelepçeli kalıbın dibi ve kenarları alüminyum folyoyla kaplanır ![]() ![]() 3) Hazırlanan bisküvi hamuru kalıba bastırılarak yerleştirilir ve 5 dakika önceden ısıtılmış (175 derece fırında pişirdim) , 5 dakika kadar pişirilip çıkarılır ![]() 4) İçinin hazırlanması için; kremşanti ve soğuk süt bir kaba aktarılıp mikserin yüksek devriyle iyice katılaşıncaya kadar, 3-4 dakika çırpılır ![]() ![]() 5) Toz jöle derin bir kaba aktarılır ![]() ![]() ![]() 6) Hazırlanan muhallebi kıvamında karışım kalıptaki bisküvi hamurunun içine yayılır ![]() ![]() 7) Üzeri için nar suyu, nişasta ve toz şeker küçük bir tencereye aktarılıp kısık ateşte,tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir ![]() ![]() 8)Pasta buzdolabından çıkarılıp üzerine kaşıkla bu sos yayılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|