Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cheese, kek, narlı

Narlı Cheese Kek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Narlı Cheese Kek



Narlı Cheese Kek Tarifi - Narlı Cheese Kek Nasıl Hazırlanır - Narlı Cheese Kekin Yapılışı


Malzemeler:


20 adet eti burçak bisküvi

125 gr margarin

1 çay kaşığı toz tarçın


İç Malzemeleri:


1 paket toz krem şanti (75×2 poşet)

1,5 su bardağı soğuk süt

yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket labne peyniri (200 gr)

1 paket toz limon jölesi (200 gr) (evde olmadığı için tart jölesi kullandım)

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı ayıklanmış taze nar


Sosu için:


1 su bardağı nar suyu

1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı:


1) Bisküviler, oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ve tarçın mutfak robotuna koyulurUn haline gelinceye kadar çekilir ve derin bir kaba aktarıldıktan sonra yoğrularak yumuşamış bir hamur elde edilir

2) 25-30 cm çapında kelepçeli kalıbın dibi ve kenarları alüminyum folyoyla kaplanır(Böylece kek kalıptan kolayca çıkacaktır)

3) Hazırlanan bisküvi hamuru kalıba bastırılarak yerleştirilir ve 5 dakika önceden ısıtılmış (175 derece fırında pişirdim) , 5 dakika kadar pişirilip çıkarılır

4) İçinin hazırlanması için;

kremşanti ve soğuk süt bir kaba aktarılıp mikserin yüksek devriyle iyice katılaşıncaya kadar,

3-4 dakika çırpılırLabne peyniri, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz şeker ilave edilip,1-2 dakika daha çırpılır

5) Toz jöle derin bir kaba aktarılırÜzerine kaynar su eklenip hızlıca karıştırılarak jöle eritilirHafifçe ılık hale gelmesi beklenip krem şantili karışımın üzerine aktarılır ve kaşıkla karıştırılır

6) Hazırlanan muhallebi kıvamında karışım kalıptaki bisküvi hamurunun içine yayılırKaşıkla üzeri düzeltilip buzdolabında 2-3 saat kadar bekletilir

7) Üzeri için nar suyu, nişasta ve toz şeker küçük bir tencereye aktarılıp kısık ateşte,tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilirKaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınıp nar taneleri eklenir ve karıştırılmaya devam edilerek ılık hale getirilir

8)Pasta buzdolabından çıkarılıp üzerine kaşıkla bu sos yayılırTekrar buzdolabına koyulup bir gece bekletilir ve dilimlenerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.