![]() |
Peynirli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli TartPeynirli Tart Tarifi - Peynirli Tart Yapılışı - Peynirli Tart Malzemeleri Yarım paket tereyağı ya da margarin 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta beyazı 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 küçük kalıp beyaz peynir 8-10 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 kahve fincanı süt # Yumuşak margarin, yoğurt, yumurta beyazı ve tuz yoğurma kabına konur ![]() ![]() # Üzerine un ve kabartma tozu eklenir, yumuşak bir hamur elde edilir ![]() ![]() # Bu arada iç hazırlanır ![]() ![]() # Hamurdan yumruk kadar bir parça ayrılır ![]() ![]() # Hamur yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir ![]() ![]() # Ayrılan hamur bıçak sırtı kalınlığında açılır ![]() ![]() # Şeritler tartın üzerine kafes şeklinde konur ![]() ![]() # Tart önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir ![]() Not: Yukarıda verilen hamur esas alınarak değişik sebzelerle farklı tartlar hazırlanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|