GERZE NOKULU |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
GERZE NOKULUMALZEMELER 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı ılık su 2 çorba kaşığı sirke yarım paket kabartma tozu bir tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar un İÇ MALZEMESİ: Yarım kilo kıyma 1 ortaboy soğan HAZIRLANIŞI Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuz bir kap içinde karıştırılır Alabildiği kadar un ve yarım paket kabartma tozu ilave edilip hamur yoğurulur Kıyma, soğan ile kavrulup iç malzeme hazırlanır ve soğutulurbiraz karabiber ilave edilirHazırlanan hamur 6 bezeye ayrılırHer beze ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde açılıp iç malzeme serpilerek rulo şeklinde bükülürBükülen hamur, eşit büyüklükte parçalara ayrılarak tepsiye dizilir Yumurta sürülür ve üzerine çörekotu serpilerek orta ısıdaki fırında pişirilir |
|