POĞAÇA |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
POĞAÇAMALZEMELER 1kg un 3 yumurta 50 gr yaş maya 10 gr tuz 15 gr şeker peynir ¼ demet maydanoz HAZIRLANIŞI Unu derince büyük bir kapta havuz biçiminde açın, içine yumurtayı şekeri, tuzu, mayayı ve bir miktar ılık su ekleyip bekletin Karışımı hamur haline getirin ve 20 dakika kadar üzeri nemli bir bezle örtülü olmak kaydıyla bekleyin Sonra ufak parçalar halinde bezeleyin ve yufka biçiminde açın Peyniri ezin ve maydanozları küçük küçük doğrayarak karıştırın Bu karışımı az önce hazırladığımız yufkalara doldurun ve kapatınYarım ay şeklini alan malzemeyi yağlı bir tepsi de 150 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin |
|