MUHALLEBILI POĞAÇA |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
MUHALLEBILI POĞAÇAMALZEMELER 3,5 su bardağı un 3 çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 250 gr yağ Kreması : 1,5 su bardağı süt 6 çorba kaşığı toz şeker 1 yumurta sarısı 2,5 çorba kaşığı un Vanilya HAZIRLANIŞI Krema malzemeleri pişirilerek kaşıkla alınabilecek kıvama getirilir ![]() Diğer malzemeler eiritilir, yoğurulur hamur kıvamına getirilir Bu hamurdan bir parça alınıp içine 1 kaşık krema konularak bohça şekli verilir Malzemeler bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır ve yaptığımız bohçalar 180 derece fırında pişirilir Fırından çıkan bohçaların üzrine bol pudra şekeri dökülerek servis edilir
|
|
|
|