Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gözleme, havyarlı

HAVYARLı GÖZLEME

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

HAVYARLı GÖZLEME



MALZEMELER


1/2 kg un

1 yumurta

100 gr havyar

Yeteri kadar su

Tuz

Sıvı yag

HAZIRLANIŞI


Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur

Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır

Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür Kenarları kare şekli verilerek kapatılır 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır Teflon tava - sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır

Teker teker açılan hamurlar tavada - sacda altı üstü çevrilerek pişirilir Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.