HAVYARLı GÖZLEME |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
HAVYARLı GÖZLEMEMALZEMELER 1/2 kg un 1 yumurta 100 gr havyar Yeteri kadar su Tuz Sıvı yag HAZIRLANIŞI Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur ![]() Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır![]() Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür Kenarları kare şekli verilerek kapatılır 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır Teflon tava - sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır![]() Teker teker açılan hamurlar tavada - sacda altı üstü çevrilerek pişirilir Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır
|
|
|
|