MAYALı BÖREK |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MAYALı BÖREKMALZEMELER 1 çorba kaşığı bira mayası 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 250 gr margarin 1 su bardağı su şeker tuz HAZIRLANIŞI Maya, yoğurt, sıvı yağ, tuz, su ve şekeri kabın aldığı kadar un ile karıştırın, yoğurup hamur haline getirin Hamuru 4 eşit parçaya bölün, her parçayı çok ince açın 250 gr margarini dörde bölüp eritin ve açtığınız hamurların üzerine sürün Hamurları rulo halinde yuvarlayın, her parçayı ona bölüp, üstlerinden elinizle bastırarak yassılaştırın ve içlerine arzu ettiğiniz iç malzemesini koyup kapatın Yumurta sarısı ve çörek otu ilave edip, pişirin |
|