Trabzon Peynirlisi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Trabzon PeynirlisiTrabzon Peynirlisi - Trabzon Peynirlisi Tarifi Malzemeler 350 gr Hamur, 70 gr Yaylalarda yapılan ve deri içinde saklanan Trabzon peyniri Yapılışı Peynir bir gün önceden doğranır, rendeye vurulur ve bir miktar su karıştırılarak dinlenmeye bırakılır Un, tuz ve maya karıştırılarak ekmek hamurundan daha gevşek hamur elde edilir 350 grlık kesilerek şekillendirilir Hamur tahta üzerinde dinlendirilir Fırın 200 derece sıcaklığında hazırlanır Yine ayrı bir tahta üzerinde kayık şeklinde hazırlanan hamur içine peynir konulur ve üzerine fırça ile su veya un bulamacı sürülerek fırına sürülür Pişince içine tere yağı konularak servis yapılır |
|