Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
peynirlisi, trabzon

Trabzon Peynirlisi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Trabzon Peynirlisi



Trabzon Peynirlisi - Trabzon Peynirlisi Tarifi



Malzemeler

350 gr Hamur,

70 gr Yaylalarda yapılan ve deri içinde saklanan Trabzon peyniri


Yapılışı

Peynir bir gün önceden doğranır, rendeye vurulur ve bir miktar su karıştırılarak dinlenmeye bırakılır Un, tuz ve maya karıştırılarak ekmek hamurundan daha gevşek hamur elde edilir 350 grlık kesilerek şekillendirilir Hamur tahta üzerinde dinlendirilir Fırın 200 derece sıcaklığında hazırlanır Yine ayrı bir tahta üzerinde kayık şeklinde hazırlanan hamur içine peynir konulur ve üzerine fırça ile su veya un bulamacı sürülerek fırına sürülür Pişince içine tere yağı konularak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.