Erzurum Ketesi Nasıl Yapılır - İçli Kete Tarifi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurum Ketesi Nasıl Yapılır - İçli Kete TarifiKete Tarifi - İçli Kete Tarifi MALZEMELER ( 40-45 adet için) Hamuru için; 2 sbsüt 1 sbsıvı yağ 1 yumurta 15 yemek kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığından az fazla tuz Aldığı kadar un İç malzemesi için; 2 yemek kaşığı tereyağı Göz kararı ile 2-25 sbun 2-3 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz YAPILIŞI İlk önce iç malzemesi için tereyağımızı ocağa koyup eritiyoruz içerisine unumuzu ve cevizimizi de ekleyip çok hafif pemleşene kadar kavurup ocakdan alıp soğumaya bırakıyoruz Hamuru için ilk önce maya,tozşeker ve sütü 10-15 dkmayalandırıyoruz Mayalanan bu karışıma geriye kalan bütün malzemelerimizi de ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz Hamurumuzu 40-45 dk dinlendiriyoruz Dinlenen hamurdan unlanmış tezgahın üzerinde 20-22 tane beze yapıyoruz Bezelerimizi teker teker açıyoruz açtığımız her bezeyi yufka haline gelince hertarafını tereyağı ve sıvıyağ karışımı ile yağlayıp, ortadan ikiye bıçakla kesiyoruz Sonra kenarlarından katlayıp üzerine iç malzememizden bir tatlı kaşığı kadar koyup bohça şeklinde katlıyoruz, bohçalarımızı fırın kağıdı serili tepsimize diziyoruz Açma işlemi bitince üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana dek kızartıyoruz(Yufkaları ikiye böldüğümüz için beze adedine göre bu ölçüden 40-45 tane falan çıkabiliyor) |
|