Fıtçın - Kafkas Çöreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıtçın - Kafkas Çöreğikafkas çöreği nasıl yapılır - kafkas çöreğinin tarifiMalzemeler : 1 Yumurta (Akı, Sarısı Ayrılır) 1 Paket Margarin Veya Tereyağı 3/4 Su Bardağı Yoğurt 4 Su Bardağı Un 1 Paket Kabartma Tozu Tuz İçi İçin: 250 Gr Kıyma (Yağsız) 2 Orta Boy Soğan 1/2 Çay Kaşığı Sıvı Yağ 1 Diş Sarmısak Tuz Karabbier, Kırmızıbiber Arzuya Göre (2-3 Milföy Hamuru) Yapılışı: Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine eritip ılıttığımız yağı, yumurta akım, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek özül bir hamur yoğuralım Hamurun üzerine nemli bez örtüp 10 dk dinlendirelim Bu arada iç harcını hazırlayalım Tavaya sıvı yağı alalım Küp doğranmış soğanları ve sarmısağı ekleyip pembeleşene dek kavuralım Kıymayı ekleyip suyunu çekene dek kavurmaya devam edelim Tuzu, baharatları ekleyerek ateşten alalım Fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim Hamuru 2 eşit parçaya bölüpbeze yapalım Hamurlardan birini unlanmış bir zeminde fırın kabı büyüklüğünde açarak fırın kabına yerleştirip kenarlarını 1/2 cm kadar yükseltelim Üzerine kıymalı harcı yayalım Diğer hamuru da fırın kabı büyüklüğünde açıp kıymalı harem üzerine yerleştirelim Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim NOT: Arzu ederseniz fıtçınm üzerini süslemek için milföy hamurlarını merdane ile incelterek ince uzun şeritler kesin Şeriteri kafes oluşturacak şekilde hamurun üzerine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün Fıtçın için 25-30 cm çapında bir fırın kabı veya tepsi tercih edin hamurun fırın kabındaki kalınlığı 1/2 cm'yi geçmemeli alıntı |
|