Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, haşhaşlı, yapılır

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır



haşhaşlı çörek tarifiMalzemeler:


6 su bardağı un,

2 çorba kaşığı kuru maya,

1 su bardağı ılık süt,

1 çay bardağı yoğurt,

1 tatlı kaşığı tozşeker,

1 çay kaşığı tuz,

1 çay bardağı haşhaş,

1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:


Önce kuru mayayı 1 tatlı kaşığı tozşeker ilave edilmiş olan bir çay bardağı ılık süt içinde eritin ve kabarmak üzere 10 dakika bekletin


Unun ortasını havuz gibi açarak mayayı dökün, kalan sütü, yoğurdu ve tuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar, yaklaşık 10 dakika yoğurun Üzerini örterek ılık bir yerde kabarmak üzere 40 dakika bekletin



Hamur yeterince kabarıp iki katı büyüklüğe ulaşınca, yumruk büyüklüğünde parçalar koparın


Bunların herbirini 0,5 cm kalınlığında açın ve üzerine yağla karıştırılmış haşhaş sürün Hamuru kıvırarak rulo yapın ve bir ucunu sabit tutup diğerini kendi etrafında döndürerek, yuvarlak bir şekil verin


Yağlanmış bir tepsiye dizerek, ılık bir yerde 20 dakika daha dinlendirin ve üzerine yumurta sarısı sürerek, susam serptikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirip, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.