![]() |
Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılırhaşhaşlı çörek tarifiMalzemeler: 6 su bardağı un, 2 çorba kaşığı kuru maya, 1 su bardağı ılık süt, 1 çay bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı haşhaş, 1 su bardağı sıvı yağ Yapılışı: Önce kuru mayayı 1 tatlı kaşığı tozşeker ilave edilmiş olan bir çay bardağı ılık süt içinde eritin ve kabarmak üzere 10 dakika bekletin ![]() Unun ortasını havuz gibi açarak mayayı dökün, kalan sütü, yoğurdu ve tuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar, yaklaşık 10 dakika yoğurun ![]() ![]() Hamur yeterince kabarıp iki katı büyüklüğe ulaşınca, yumruk büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Bunların herbirini 0,5 cm ![]() ![]() ![]() Yağlanmış bir tepsiye dizerek, ılık bir yerde 20 dakika daha dinlendirin ve üzerine yumurta sarısı sürerek, susam serptikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirip, servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|