Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acılı, ekmek

Acılı Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Ekmek



Acılı EkmekTarifi - Ekmek Yapılışı - Galeta Nasıl Yapılır - Acılı Ekmek Malzemeleri



Malzemeler


* 2 adet Ekmek Hamuru

* 2 çay bardağı eritilmiş Margarin

* 1 su bardağı Ceviz

* 1 adet Soğan

* 1 çorba kaşığı Biber Salçası

* 1 tatlı kaşığı Pul Biber

*

* 4-6 Kisilik

* Mutfak: Belirsiz



Hazırlanışı

Ekmek hamurlarını 1 çay bardağı erimiş margarin ile yoğurun 5 dakika dinlenmeye bırakın Bu arada bir kapta dövülmüş cevizi, ince kıyılmış soğanı, biber salçasını, pulbiberi ve kalan l çay bardağı margarin karıştırın Dinlenmiş hamuru temiz bir zemin uzerinde, 2 karış uzunluğunda dikdörtgen açın Üzerine cevizli harcı yayıp, kenarlarını ortaya doğru katlayın Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Piştikten sonra fırından çıkarıp dilimleyin, servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.