![]() |
Evde Şarap Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
![]() Evde Şarap YapımıEvde Sarap Yapmanin En Kolay Yolu ![]() ![]() Şarap yapımı için, 1 litrelik cam şişelerde ya da kutularda satılan ve üzerlerinde "%100" yazan üzüm sularını kullanacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GEREKLİ MALZEMELER: • 1 litrelik 3 şişe ya da kutu %100 üzüm suyu • 4-6 tane 1 litrelik boş şişe • Ekmek mayası (kuru maya) • Toz şeker • Peçete (ya da temiz/kokusuz bez, kağıt havlu vs ![]() • Paket-ambalaj lastikleri ve/veya seloteyp • Çok az miktarda su • Plastik huni (işleri kolaylaştırır) FERMANTASYON SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ ![]() ![]() ![]() 3 litrelik "parti"ler halinde çalışacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç şişe ya da kutu üzüm suyunu önce dörde böleceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç şişe/kutu meyve suyunu yaklaşık 75 cl'lik dört şişeye/kutuya böldükten sonra, her birine 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Bir bardağa 2-3 cl (santilitre) oda sıcaklığında su, 1 silme çay kaşığı ekmek mayası ve 1 tepeleme çay kaşığı toz şeker koyup, şeker ve maya eriyene kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() Dört üzüm suyu şişesinin/kutusunun her birine, köpük tabakasının dörtte biri ile 3 çay kaşığı mayalı-şekerli su ekleyin ![]() ![]() Daha sonra, fermantasyon işlemi sırasında şişelere/kutulara hava girmemesi, ama oluşan gazın dışarıya çıkabilmesi için, şişelerin/kutuların ağızlarını peçeteyle kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() Ağızlarını kapattığımız şişeleri/kutuları, güneş ışığı almayacakları, mümkün olduğunca kokusuz bir yere bırakın (aslında, ortamın kokusuzluğu, şarap yapımının tüm aşamaları için gerekli, çünkü şarap çevrenin kokusunu alır) ![]() Fermantasyon için ideal sıcaklık, 25 derece (santigrad) civarında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9-12 günün sonunda, şişelerin/kutuların diplerinde bir hayli tortu birikmiş olur ![]() ![]() ![]() ![]() AKTARIM İŞLEMLERİ Hem fermantasyon sürecini yeniden canlandırmak, hem de bulanıklığı gidermek için, birer-ikişer gün arayla üç ya da dört kez aktarma işlemi yapmalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her bir aktarımdan sonra, şişelerin ağızlarını aynı şekilde peçeteyle kapatıp yine karanlık/kokusuz bir yere koyun ![]() Eski şişelerinizi bol suyla (ve gerekirse diş fırçası yardımıyla) temizleyerek yeniden kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Bu arada, her bir aktarım sırasında, ürününüzün tadına bakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son aktarımda (tercihinize göre üçüncü ya da dördüncü aktarım), bu kez köpürmeyi en aza indirmeye çalışın ![]() ![]() ![]() ![]() Artık elinizde şarap var! Afiyetle içebilirsiniz! DİNLENDİRME Eğer dinlendirmek ve güzelleştirmek isterseniz, tadı hoşunuza giden şarabı, 1 litrelik, kapaklı şarap şişelerine aktarabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAŞKA MEYVELERLE DE OLUR! Bu arada, aynı yöntemle, elma şarabı, nar şarabı, vişne şarabı ve başka meyve şarapları yapabilirsiniz ![]() Bunlar arasında, en kolay sonuç alınanı ve en ucuzu, elma şarabı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
suskun
|
![]() hımmm:))Paylaşımın için teşekkürler angelesdreamcim:))
__________________
![]() Başka Milletlerin Avıdır ![]() Mustafa Kemal ATATÜRK ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ctn_86
|
![]() hımm sanırım hiç bi zaman uygulamayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
O_Z_A_N_6_1
|
![]() Güzel de baya zahmetli iş ya ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
speed
|
![]() cok ii oldu hemen yapmaya başlıyorum ![]() ![]() tşkkürler angels ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|