PATATES BÖREĞI |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PATATES BÖREĞIPATATES BÖREĞI MALZEMELER 600 gr patates 1 bardak süt 15 çorba kaşığı margarin hindistancevizi rendesi tuz,karabiber HAZIRLANIŞI Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, sıcak sıcak kabuklarını soyun, püre yapın Bu püreyi bir bardak ılık sütle yumuşatıp, karıştırın Hindistancevizi rendesini, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra yine karıştırın Bu karışıma yağın yarısını ekleyin Biraz koyulaşması için bir süre ateşte tutun Püre koyulaşınca, ocaktan alıp, soğutun Yağlanmış bir fırın kabına koyun Üzerine kalan yağı parça parça yerleştirip, kızgın fırında patatesin üzeri kızarana dek pişirin |
|