![]() |
Ispanaklı Boşnak Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ispanaklı Boşnak Böreği![]() MALZEMELER Hamuru icin 4 su bardagi un 2 corba kasigi zeytinyagi 1 corba kasigi limon suyu 1 tatli kasigi tuz Su Ara katlari yaglamak icin 2 corba kasigi margarin veya tereyagi 1 su bardagi sivi yag Ic Malzemesi Yarim kg temizlenmis ve kesilmis ispanak yapragi 1 sogan ( rendelenmis) 1 fincan zeytin yagi 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi kara biber 1 cay kasigi kirmizi biber YAPILISI Un, zeytin yagi, limon suyu, tuz alabildigi kadar su ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir ![]() Yarim saat dinlendirilir ve 4 bezeye bolunur ![]() Bezeler ince acilir ve her tarafi yaglanir ![]() Bohca gibi kapatilir ve buzdolabinda dinlendirilir ![]() Ic malzemesi icin ispanaklar, sogan, tuz, kirmizi biber, kara biber ve zeytin yagi eklenir, karistirilir ![]() Dinlenen hamurun bir tanesi alinir ve firin tepsisine gore acilir ![]() Tepsi margarin ile yaglanir ve hamur yerlestirilir uzerine az yag surulur ![]() Diger hamur da acilir ve tepsiye yerlestirilir ![]() Uzerine ispanakli ic konur ![]() Diger hamurlarda ayni sekilde ayri ayri acilir ve tepsiye yerlestirilir ![]() Uzerine bolca yag surulur ve firinda 425 veya 225 derecede uzeri kizarasiya kadar pisirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|