![]() |
Cıngıllı Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cıngıllı Mantıtavuk etli mantı - tavuk mantısı - cıngıllı mantı nasıl yapılırMakarna, mantı kültürü yaygın olan Türk mutfağının yine hamurla hazırlanmış harika yemeklerinden biridir cıngıllı mantı ![]() ![]() Malzemeler 5 bardak un 3 adet yumurta 1 bardak su 1 adet kuru soğan 2 adet tavuk budu 4 çorba kaşığı tereyağı Tuz Yapılışı Bir tencerede tavuk butlarını kuru soğanı ayıklayıp, 8 bardak suda ilave ederek güzelce yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() 3 bardak un, 3 adet yumurta, 1 bardak su ve tuzu da atarak katı bir hamur hazırlayınız ![]() ![]() ![]() Bezelerin altına ve üstüne un serpiniz ![]() ![]() ![]() Yufkanın birisine altını üstünü unlayıp gevşekçe oklavanıza sarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlanan tavuk etlerini tiftiniz ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|