Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
briyoş, cevizli

Cevizli Briyoş

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Briyoş





Malzemeler:


5 su bardağı un

1 poşet maya

1 yumurta

1 yumurta akı

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

100 g margarin

1/2 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

1 su bardağı kuru üzüm


üzerine: yumurta sarısı

Hazırlanışı:


Un ve mayayı karıştırın 1 yumurta, 1 yumurta akı, toz şeker, tuz, margarin ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 20-25 dakika dinlendirin Ceviz ve kuru üzümü ilave edip tekrar yoğurun


Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar kopartın, yuvarlayıp yağlanmış tepsiye sıralayın Her topun ortasına parmağınızla bastırıp çukur oluşturun ve bu çukura fındık büyüklüğünde yuvarlanmış hamur parçası yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika daha dinlendirin ve 180C'de 15-20 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.