![]() |
Nokul |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nokul![]() malzemeler: Hamur için 1 ![]() ![]() Evde varsa yoğurt suyu veya süt, bir miktar sıvı yağ ve ılık su 1 yemek kaşığı maya 1 yemek kaşığı toz şeker İçi için yaklaşık bir su bardağı tahin ve haşhaş karışımı (çok sıvı olmayacak) ve dövülmüş ceviz ![]() Hazırlanması: Önce yarım su bardağı ılık su içinde maya ve şeker karıştılır kabarması beklenir ![]() ![]() yoğrulan hamur 2 saat üzeri ıslak bir bez ile örtülü olarak kabarması beklenir ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanılacak tepsinin içine koyacağımız sıvı yağ miktarı biraz fazla olmalı ölçü vermek gerekirse 1 parmak kadar yağ dökülür ![]() ![]() nokullar sıkı olarak aralarında boşluk olmayacak şekilde tepsiye yerleştirilir ![]() ![]() arzuya göre üstüne yumurta ve susam konarak 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|