![]() |
Selanik böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selanik böreğihamur malzemeleri: 21 gr yaş maya 1 bardak ılık su yarım su bardağı yoğurt yarım su bardağı zeytinyağı 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un iç malzemeleri: yarım kg ıspanak, yıkanmış, suyu sıkılmış, doğranmış (yıkanıp paketlenmiş olanlar kuru olduğu için onları kullanabilirsiniz) 1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir 4-5 yeşil soğan, doğranmış tuz, karabiber, pul biber hazırlanması: İç malzemeleri hazırlayıp bir kenara alın ![]() Mayayı ılık suda eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru 3 bezeye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dolaba ilk koyduğunuz grubu çıkartıp yuvarlak tepsinizin büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böreği fırına koymadan içi iyi pişsin diye bıçakla birkaç yerinden delin ![]() ![]() Önceden ısınmış 200C fırına koyup üzeri kızarıp altı pişene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Tamamen piştikten sonra fırını kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|