![]() |
Bursa Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bursa MantısıBursa Mantısı Tarifi - Bursa Mantısının Yapılışı - Tavuk etli Tepsi Mantısı - Tepsi Mantısı Malzemeler: Hamuru İçin: Un, su ve tuz ![]() ![]() İçi İçin: Haşlanmış nohut ![]() Tavuk (Haşlanmış ve etleri ayrılmış) Un, su ve yeterince tuz ile hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bu parçaları iki kenarından tutup, ortası açık kalacak şekilde sıkın ![]() Yağlanmış tepsiye, kenardan başlayarak içe doğru sıralayın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() Diğer tarafta, tavuğu haşladığınız suyu ister salça ile isterseniz nohut yemeğinin suyunu karıştırın ![]() ![]() Fırından çıkan mantıların üzerine tavuk parçalarını yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar tavuk suyu dökün ![]() ![]() İster sade, isterseniz yoğurt ile servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|