Çıtır Pizza Hamuru Nasıl Yapılır |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Pizza Hamuru Nasıl Yapılırpizza hamuru nasıl yapılır - pizza hamuru tarifi Malzemeler; # 1 su bardağı ılık su # 2 + 1/4 tatlı kaşığı aktif kuru maya (ben evde olmadığı için aynı ölçülerde instant maya kullandım) # 1 tatlı kaşığı şeker # 3 + 1/2 su bardağı un # 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz # 1/4 su bardağı zeytinyağı + 2 yemek kaşığı daha (mümkün olduğu kadar işlemeden geçmemiş, ben sızma kullandım) # 1 büyük yumurtanın sarısı Hazırlanışı; 1 Büyük bir kaseyi hafifçe zeytinyağıyla kaplayıp bir kenara koyun 2 Su, maya ve şekeri yoğurma kabında karıştırın Zeytinyağı ve yumurta sarısını 3 3 + 1/4 bardak unu ve tuzu beraberce mayalı karışımın üzerine eleyin ve yumuşak bir hamur oluncaya kadar karıştırın 4 Hamuru hafifçe un serpilmiş tezgaha alın ve kalan 1/4 bardak unla beraber yaklaşık 10 dakika pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin 5 Hamura yuvarlak bir şekil verip önceden yağlanan kaseye alın her tarafının yağla kaplanması için kase içinde döndürün 6 Üzerine temiz ve nemli bir mutfak havlusu kapatıp ılık bir yerde iki katı kadar kabarıncaya kadar bekletin, yaklaşık 90 dk 7 Hamur kabarınca kaseden alın ve unlu yüzde merdaneyle açıp tepsiye alın Ben hamuru piştikten sonra bütün olarak tepsiden çıkarabilmek için 35cm çapındaki yağlanmış tepsinin tersine yerleştirdim 8 Tarifte malzemelerini koyduktan sonra 260C'de 10 - 12 dakika pişirin diyor Bende buna göre pişirdim ama üstü fazlasıyla kızarmışken altı beyaz kalmıştı Kenarları çıtır çıtırdı ama tabii malzemenin ağırlığından olsa gerek orta kısımları çok çıtır değildi Bir dahaki sefere 200C derecede pişirmeyi düşünüyorum Bu kısım tamamen sizin fırınınızın huyuna ve de suyuna bağlı sanırım |
|