![]() |
Ançüezli Pizza |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançüezli PizzaMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 25 dk ![]() Kaç Kişilik 5 Yöntem Hamur için : 500 gr un (4 Su bardağı) 20 gr bira mayası (2 çorba kaşığı) 1 su bardağı ılık süt 1 Adet yumurta 50 gr sıvıyağ (1 kahve fincanı) Yeterince tuz Bir fiske şeker Üstü için : Yarım şişe domates suyu veya ketçap 150 Gr kaşar peyniri 2 Çorba kaşığı ançüez 3 Diş sarmısak 1 Fincan sıvıyağ Yeterince tuz, biber Hazırlanışı Hamurun hazırlanması : 500 gr unu temiz bir zemin üzerine eleyin ![]() Unun ortasını havuz gibi açın ![]() 20 gr bira mayasını 1 su bardağı ılık sütle ezerek una katın ve üstünü unla örterek bekletin ![]() Unun üzeri çatlayınca 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 adet yumurta, tuzu ve bir fiske şekeri koyup, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın ![]() Ilık bir yerde 20-25 dakika mayalandırın ![]() Mayalandıktan sonra elma büyüklüğünde parçalara ayırıp bir süre de böyle bekletin ![]() Her parçayı oklava ile 15-20 santim genişliğinde, yarım santim kalınlığında daire biçiminde açın ![]() Üzerine bolca yağ sürüp bekleyerek mayalandırın, kabarınca fırına sürüp azıcık pişirin ![]() Pizza hamurunuz, üzerine masrafını yani üstünü komaya hazırdır ![]() Koyuca domates suyunu veya ketçabı bir kaba koyun ![]() İçine dövülmüş sarmısağı, tuzu, biberi, ançüezi ve 1 fincan sıvı yağı koyup iyice karıştırın ![]() Bu karışımı önceden hazırladığınız hamurun üzerine koyduktan sonra kaşar peyniri rendesi ile örtün ![]() Sıcak fırında 5-6 dakika pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|