Peynirli Poğaça ve Hatık |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Poğaça ve HatıkHamur malzemeleri: yarım litre ılık süt 1 paket (kibrit kutusu kadar) yaşmaya 1 paket eritilmiş tereyağı(yoksa margarin) 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 2 yumurtanın sarısı 3 yumurtanın beyazı 1,5 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un (yaklaşık 1,5 kg) poğaça harcı malzemeleri 1 kalıp beyaz peynir 1 yumurtanın beyazı yarım demet maydanoz isterseniz, sucuk, salam, vb üzerlerine 2 yumurtanın sarısı poğaçanın hazırlanması: 1 yarım litre sütten bir kase ayırın mayayı bu sütün içinde eritin 2 erimiş maya, süt, 1 paket eritilmiş tereyağı 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı yoğurt, 2 yumurtanın sarısı, 3 yumurtanın beyazı, 15 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar unu karıştırıp yumuşak bir hamur yapın 3 hamurun üzerine nemli bir bez örterek serin bir yerde bir saat bekletin 4 hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın bu parçayı avucunuzun içinde açın ortasına peynirli harçtan veya salamdan koyup ağzını pide gibi büzün (poğaçalar pişerken açılacakları için ortasını hafif açık bırakın) 5 iki tepsiyi yağlayın varsa alt kata koyacağınız tepsiye yağlanmış kağıt serin (yağlanmış kağıt ısıyı daha uzun sürede geçirdiği alt kattakilerin yanmasını engelliyor) poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp tepsiye dizin 6 200C'de üzerleri kızarana kadar pişirin Hatıkın hazırlanması: 1 poğaça için hazırladığınız hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar koparın 2 bunları düz bir zeminde elinizle düzleyip, silindir şekli verin her bir parçayı küçük saç örgüleri şeklinde sarıp, yağlanmış tepsiye dizin 3 üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin |
|