Peynirli Üçgen Börek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Üçgen BörekMalzemeler: 1-Hamur için 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr) 1 kg un 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt tuz katı yağ(tereyağı, margarin) 2-Börek Harcı için 1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş 1 demet maydanoz, ince ince doğranmış 3-Üzerlerine 1 yumurtanın sarısı çörek otu Hazırlanması: 1Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin 2 1 kg un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, erimiş maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın 3 Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın (Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor) 3 Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin 4 Peyniri ve maydanozu karıştırın Karenin her bir köşesine birer tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun Bu köşeleri ortada birleştirerek bir kareden dörder üçgen elde edin 5 Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere dizin Üçgenleri kat yerlerinden kesin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 6 Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin |
|